Tæt på at droppe slankekuren? Prøv disse råd først
Det kan være svært at holde motivationen oppe - men prøv disse ting, før du dropper slankekuren. Foto: Scanpix/Modelfoto
Følg disse råd før du dropper slankekuren

Har du kastet dig ud i en kur eller en omlægning af kosten i det nye år, men er du allerede ved at miste motivationen, så tøv en kende, og tjek livsstilscoachens gode råd først.

Det kan være svært at holde fast i de gode intentioner, når den første begejstring over en ny kur har lagt sig. Måske ser du heller ikke de resultater, du håbede på, og du er i virkeligheden kun fem minutter fra at smide hele projektet på gulvet. Men så er det, du skal finde ind til grundkernen igen, råder livsstilcoach Christine Otterstad på KK.no ifølge Femina.

- Når du føler, at motivationen begynder at halte, så er det vigtigt at huske på, hvorfor du overhovedet begyndte med din kur, siger Christine Otterstad til KK.no.

Vil du gerne prøve kræfter med LCHF-kuren? Læs mere om den på Femina.dk

Opsæt nye og opnåelige delmål

Det næste, du skal gøre, er at opsætte nogle klare mål for, hvordan din kur skal forløbe fremover. Hvis dit nytårsforsæt fx har været at tabe ti kilo, så er det for stort et mål at gå efter som det eneste. Du må have nogle delmål, som eksempelvis kunne være et halvt kilo om ugen. Det er langt mere realistisk og vil give dig flere succesoplevelser, forklarer hun.

Er vægttabet gået i stå? Se fejlene, der gør, at du forbrænder mindre, på Femina.dk

Kig med nye øjne på din plan

Christine Otterstad mener desuden, at du bør se din plan som en livsstilsændring frem for en kur. Og så skal du acceptere, at det tager lang tid at skabe nye vaner for dig selv.

– Personligt er jeg ikke nogen stor fan af slankekure. Du kan jo ikke slanke dig resten af livet, og derfor foretrækker jeg en livsstilsændring, som faktisk kan vare resten af livet, siger hun og fortsætter:

- Mix gode madvaner sammen med en god træningsplan, og bliv ved, indtil det er en vane. Det tager alt lige fra fire uger til 12 uger, før en vane fæstner sig i kroppen, siger Christine Otterstad til KK.no.

Derfor er det vigtigt at nyde et stykke kage, selvom du er på kur. Se mere på Søndag.dk