Taber du hår? Der er håb forude
Det er ikke spor rart, når håret falder af. Foto: SCANPIX arkiv
Forskere har fundet frem til metoder, der med tiden kan hjælpe hårpragten tilbage.

Af Mette Skøtt, familiejournal.dk, Aller Media

Kvinder taber da ikke håret? Jo det gør de faktisk ind imellem. Det kan være i større eller mindre mængder og en ting er sikkert, det er ikke særlig rart for selvfølelsen. Forskning viser dog, at forskere er tættere end nogensinde på at finde en kur, der kan give dig håret tilbage. Det skriver Daily Mail.

Gode ting ved at blive ældre: Se hvilke positive sider der er på Familiejournal.dk

Små celler tilføjes

Forskerne bag den viden, der er publiceret i Stem Cells Translational Medicine, har fundet ud af, at planter man små celler lige under huden, vil de give benzin til små hår, der kan vokse frem.

Selve cellerne skal tages fra en donor, og skal en tur forbi et laboratorium og forberedes, hvorefter de bliver sprøjtet ind der, hvor der mangler hår.

Derfor er det sundt at slå en prut: Læs mere på Femina.dk

De fleste kvinder, og mænd for den sag skyld, taber hår i små plamager til at begynde med. Er du kvind,e og taber du hår, vil du sikkert opleve, at du ikke på samme måde som mændene får høje tindinger og bliver helt skaldet. Det er sjældent, at en kvinde taber alt håret, men det er ikke desto mindre meget ubehageligt alligevel.

Hvor meget kød har vi egentlig brug for? Læs mere på Søndag.dk

Nogle skaldede mænd vælger at få en decideret hårtransplantation, men da kvinder ikke på samme måde taber håret, er det ikke lige så attraktivt for dem. Derfor kan denne ny viden være godt nyt for de kvinder, som taber hår. Det er dog stadig kun på forskerniveau, så der vil gå noget tid inden selve behandlingsmetoden er en realitet.