Syv små børn indlagt med farlig e-coli
E-colibakterien er som bekendt yderst farlig. Under sidste måneds udbrud, der kom fra lucernespirer, døde 20 tyskere og en svensker af bakterien. Foto: Colourbox
I Frankrig er syv børn blevet indlagt, smittet med en sjælden og farlig e-coli-bakterie. Man tror, de har spist hakket oksekød.

E-coli-bakterien er på færde igen. I går og i dag er syv franske børn blevet indlagt med en sjælden art af bakterien. Det skriver Le Monde.

Synderen, regner man med, er frosset hakkekød. Kødet er angiveligt tysk produceret og solgt i discountkæden Lidl.

Børnene er ikke i overhængende livsfare, men deres tilstand beskrives som alvorlig. Alle har haft samme symptomer, hvor blodig diarre er et af dem.

Torsdag formiddag er tre af børnene i dialyse. En behandling, der hjælper nyrernes funktion, når der er tegn på nyresvigt.

Mærket på det mistænkte hakkede oksekød er Country Steak. Og tidligere i dag oplyste de franske fødevaremyndigheder, at kødet er produceret i Tyskland, men forarbejdet i Frankrig.

Senere på dagen er det dog blevet udbredt til, at kødet også kan være produceret i Belgien eller Holland.

E-colibakterien er som bekendt yderst farlig. Under sidste måneds udbrud, der kom fra lucernespirer, døde 20 tyskere og en svensker af bakterien.

Myndighederne har kaldt det mistænkte oksekød tilbage for at være "på den sikre side."

Kilde: Le Monde