Syv dræbt på vejene i december
Trafikdrab ? 14 drabelige dage i den århusianske trafik får færdselspolitiet til at frygte, at antallet af trafikdrab stiger for første gang i mange år

Statistikken er i årevis gået den rigtige vej. Færre og færre har mistet livet på de århusianske veje. Nu frygter færdselspolitiet, at den gode stime er brudt.På 14 dage i december har trafikken kostet syv menneskeliv i Århus. Til sammenligning døde 12 i den århusianske trafik i hele 2006. Politiet opgør rent statistisk år 2006 fra 1. december 2005 til 30. november i år. De syv trafikdrab i december tæller altså med i 2007-tallet.Det oplyser politikommissær Finn Jensen, der er chef for færdselsafdelingen ved Århus Politi.»Vi håber bestemt ikke, den udvikling fortsætter. Men vi kommer nok noget over 12 trafikdrab i 2007. For jeg tror ikke, at vi kan holde tallet nede på fem resten af perioden,« siger Finn Jensen.

Undersøger ulykkerne

Århus har ellers formået at bringe antallet af dræbte i trafikken betragteligt ned i de senere år. I 1984 mistede cirka 40 livet på vejene i politikredsen. Det antal faldt over årene til 24 i 2003 og 2004 og yderligere til 17 i 2005 og 12 i 2006.At der pludselig er sket syv trafikdrab inden for 14 dage, er der ifølge Finn Jensen ingen umiddelbar forklaring på. »I hvert af årene 2003–2005 havde vi et enkelt trafikdrab i december. Så det er ikke noget, der plejer at ske oftere i december,« fortæller Finn Jensen.»Der er overhovedet ingen fællesnævner ved ulykkerne. Hver gang en trafikulykke har dødelig udgang, tager vi ud på stedet og ser på, om der er noget vejteknisk, der kan rettes op. Men det har der ikke været her. Det tyder heller ikke på, at ulykkerne relaterer sig til alder eller spirituskørsel,« tilføjer han og bemærker, at de tekniske undersøgelser endnu ikke er afsluttet.Derfor er det for tidligt at sige, om for høj fart har været medvirkende til ulykkerne.