Syriske rebeller erobrer strategisk punkt
Oprørerne i Syrien har tilsyneladende sikret sig fri passage mellem storbyen Aleppo og den tyrkiske grænse.

De væbnede syriske oprørere, som forsøger at vælte præsident Bashar al-Assad, har erobret et strategisk vigtigt kontrolpunkt nordvest for hovedbyen Aleppo i den nordlige del af landet.

Det rapporterer en journalist fra det internationale nyhedsbureau AFP, som befinder sig i det krigsramte område.

Dermed har rebelsoldaterne tilsyneladende kontrol med en direkte rute, som forbinder den tyrkiske grænse med det økonomiske kraftcenter Aleppo, som også er landets folkerigeste by.

Her satte den syriske regeringshær lørdag gang i en militær offensiv for at kvæle oprøret, der mest består af desertører og bevæbnede civile.

- Kontrolpunktet Anadan, som ligger fem kilometer nordvest for Aleppo, blev taget denne morgen klokken 5, siger den afhoppede general Ferzat Abdel Nasser, der selv deserterede fra regeringsstyrkerne for en måned siden.

AFP-korrespondenten siger, at rebellerne har erobret syv kampvogne og pansrede køretøjer.

Seks af regimets soldater mistede livet, mens 25 blev taget til fange ifølge general Ferzat Abdel Nasser, som angiveligt mistede fire af sine egne mænd i kampene.

Imens raser kampene i Aleppo for uformindsket styrke. Det forlyder, at oprørskvarterer angribes med både helikoptere og jagerfly.

Rebellerne hævder at kontrollere mellem 35 og 40 procent af byen.

/ritzau/AFP