Syriske oprørere: Vicepræsident er hoppet af
Rygter om, at Syriens vicepræsident Farouq al-Shara er hoppet af, er usandfærdige, siger styret i Damaskus.

Hele lørdag har der hersket stor forvirring om Syriens vicepræsident, Farouq al-Sharas, skæbne. Først forlød det, at han var hoppet af og flygtet til nabolandet Jordan. Derefter meddelte en talsmand for hans kontor, at han aldrig har haft planer om at hoppe af.

Forvirringen startede lørdag formiddag, da Syriens statslige tv meddelte, at al-Shara hilste FN's ny mægler for Syrien, Lakhdar Brahimi, velkommen, og at det var et godt valg.

Kort efter rapporterede den arabiske tv-station Al-Arabiya så, at Farouq al-Shara var hoppet af og flygtet til Jordan med henvisning til oplysninger fra Syriens Frie Hær, der er i opposition til regeringen i Damaskus.

Talsmanden for Den Frie Syriske Hær sagde, at al-Shara var hoppet af for 10 dage siden.

Al-shara er den højest placerede sunnimuslim i præsident Bashar al-Assads styre i Damaskus. Han er ikke set offentligt, siden han i juli deltog i en begravelse af højtstående sikkerhedsfolk, der omkom ved en bombeaktion i Damaskus.

- Sharas synspunkter er velkendte. Han har længe ønsket at hoppe af. Men det er svært for ham, da han sidder i husarrest, sagde den tidligere olieminister Abdo Hussameddin senere også på al-Arabiya. Hussameddin hoppede selv af i marts.

Sidst på eftermiddagen meddelte Syriens statslige tv så, at al-Shara ikke var hoppet af og heller ikke havde planer om at gøre det.

Den 73-årige al-Shara har været vicepræsident siden 2006 og har holdt lav profil under den nu snart 18 måneder lange opstand mod Assad.

Rygterne om hans afgang kommer kun to dage efter, at hans fætter Yareb al-Shara gik over til den syriske opposition.

Tidligere er premierminister Riad Hijab hoppet af lige som flere diplomater og højtstående militærfolk.

Iagttagere siger, at det kan blive afgørende for Assads skæbne, om stadig flere af styrets topfolk hopper af.

/ritzau/dpa/AFP