Syriske oprørere indtager grænseovergang
En grænseovergang mellem Syrien og Irak er nu atter i hænderne på de syriske oprørere, siger Irak.

Syriske oprørere har indtaget den anden af i alt tre store grænseovergange til nabolandet Irak, oplyser irakiske myndigheder.

I forvejen har oprørerne bevaret kontrollen med grænseovergangen Albu Kamal, selv om præsident Bashar al-Assads styrker har bombarderet den siden torsdag, hvor oprørerne overtog den.

Lørdag aften hejste oprørerne deres flag i vejret over grænseovergangen Yaribiyah og rev billeder af præsident Assad i stykker.

Irakiske grænsevagter havde lukket deres side af grænsen, da myndighederne fik at vide, at den nu kontrolleres af oprørere på den syriske side, siger guvernør Atheel al-Nujaifi i den irakiske Nineveh-provins.

Han oplyser, at overtagelsen betyder, at kun irakiske statsborgere vil få lov at krydse grænsen og komme ind i Irak.

- Vi ved ikke så meget om den part, vi har med at gøre, og indtil da vil vi vente og se. Vi vil kun give irakere tilladelse til at krydse grænsen fra Syrien til Irak, siger guvernøren.

Ved en anden grænseovergang, al-Waleed, som ligger i den sydlige ende af grænsen, forsøgte omkring 150 syriske familier at rejse ind i Irak, men blev afvist, oplyser Ziad al-Rawi, der er kaptajn i det irakiske grænsepoliti.

Iraks viceindenrigsminister Adnan al-Assadi bekræfter, at grænseovergangene Albu Kamal og Yaribiyah er på oprørernes hænder. Torsdag sagde han, at alle de tre største overgange var under oprørsstyrkernes kontrol.

/ritzau/AFP