Syriske oprørere erobrer to grænseposter
Oprørere og kilder i Irak siger, at Syriens Frie hær har indtaget grænseovergange til Tyrkiet og Irak.

Syriens Fri Hær har i nord indtaget en grænseovergang til Tyrkiet og i vest en grænseovergang til Irak. Det oplyser talsmænd for oprørerne og irakiske embedsmænd.

Oprørerne hævder at have indtaget told- og paskontrolbygningerne i Bab al-Hawa, der ligger i provinsen Idlib på grænsen til Tyrkiet.

Bab al-Hawa er en vigtig gennemfartsvej for handel. Oprørerne har i 10 dage kæmpet med soldater fra præsident Bashar al-Assads hær om kontrollen med grænseovergangen.

På YouTube er der lagt en video, som viser oprørere ved grænseovergangen, der skyder op i luften og angiveligt fejrer "befrielsen af Bab al-Hawa".

To kilder i Irak oplyser, at de syriske oprørere tidligere torsdag gik til angreb ved grænseovergangen ved Albu Kamal.

- Kampene begyndte i eftermiddags, og da det blev aften kunne vi se et syrisk flag blive taget ned og erstattet af flaget for Syriens Frie Hær, siger en irakisk politiofficer.

Iraks myndigheder oplyste tidligere, at tusindvis af irakiske familier torsdag har fulgt opfordringen fra regeringen i Bagdad til at forlade Syrien.

Inden for det seneste døgn er 20.000 syrere flygtet hen over grænsen til Libanon, oplyser en libanesisk sikkerhedskilde til nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/AFP