Syrisk opposition er mødt op til fredsforhandlinger
120 mennesker er blevet dræbt i bilbombeangreb i den syriske hovedstad, Damaskus. Arkivfoto viser oprørere under kampe i udkanten af Damaskus i foråret. Foto: Ap, Polfoto, Str./Free
Forhandlingerne om en våbenhvile i den syriske borgerkrig er intensiveret i Saudi-Arabiens hovedstad.

Syriens største oppositionsparti ankom mandag til et møde i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, i forbindelse med, at USA og Rusland forsøger at sikre en våbenhvile i den næsten fem år lange borgerkrig.

- Der er et møde, bekræfter Monzer Makhous, talsmand for oppositionen High Negotiations Committee (HNC), overfor AFP.

Det forventes, at mødet varer i to eller tre dage, siger talsmanden, som ifølge AFP ikke ønsker at udtale sig om yderligere detaljer.

Verdens stormagter har presset på for at opnå våbenhvile i landet. Håbet var, at en aftale var faldet på plads fredag, men parterne har kæmpet med at blive enige.

De intensiverede forhandlinger kommer, efter at en række blodige angreb søndag ramte de syriske byer Damaskus og Homs.

Med mindst 120 dræbte er to bilbombeangreb, som fandt sted i den sydlige del af hovedstaden Damaskus, de blodigste angreb, siden borgerkrigen brød ud i 2011, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Mindst 90 civile er blandt de dræbte i eksplosionerne, der ramte Sayyida Zainab-distriktet i Damaskus. Islamisk Stat har taget skylden for angrebene.

Resten af de dræbte er syriske regeringstropper, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Det blodigste angreb før søndagens eksplosioner blev udført af den militante gruppe al-Qaeda i 2012. Her omkom 112 mennesker.

/ritzau/AFP