Syrisk konflikt øger spændinger i Libanon
Mindst 16 mennesker blev kvæstet under voldelige sammenstød i Libanon om konflikten i Syrien.

Mindst 16 mennesker blev såret under voldelige sammenstød mellem sunnimuslimer og alawitter i det nordlige Libanon natten til tirsdag.

Myndighederne i Libanon siger, tilhænger og modstandere af regimet i Damaskus i Syrien beskød hinanden med skydevåben og granater i den nordlige by Tripoli.

Der blev åbnet ild i både det overvejende sunnimuslimske distrikt Bab el-Tebbaneh, hvor der er stærk modstand mod Assad, og i området Jabal Mohsen, hvor der bor mange alawitter.

Libanesiske soldater skød igen mod de to grupper.

Syriens præsident, Bashar al-Assad, er alawit, og konflikten i Syrien har øget spændingerne i Libanon mellem landets sunnimuslimer og alawitter. I juni blev 15 mennesker dræbt under kampe mellem de to grupper.

I Syrien har alawitterne, som er en shiamuslimsk sekt, grebet om magten. De udgør kun 12 procent af Syriens 22 millioner indbyggere, og mange alawitter frygter at miste alt, hvis Assad-regimet falder.

I Syrien er 74 procent af befolkningen sunnimuslimer, 12 procent er alawitter, og 10 procent er kristne, hvor af mange ser sig som alawitternes allierede. Resten er shiitter og drusere.

I Libanon, hvor der findes en skrøbelig balance mellem landets mange forskellige religiøse grupper, er 30 procent af de 4,3 millioner indbyggere shiamuslimer. Sunnimuslimer udgør omkring 25 procent.

Dertil kommer kristne maronitter, der udgør en femtedel af befolkningen, samt druserne, som er en hemmelighedsfuld islamisk sekt, og som udgør 10 procent.

14 andre sekter bidrager til det libanesiske kludetæppe, heriblandt alawitter.

/ritzau/AFP