Syriens oprørere afværger angreb på Aleppo
Det syriske regimes styrker har i flere dage belejret landets største by Aleppo, hvor kampene er begyndt.

Syriske oprørere er lørdag gået til modangreb på regimets styrker i Aleppo, mens bekymringerne stiger for en overhængende risiko for repressalier mod civilbefolkningen i landets kommercielle hovedstad med 2,5 millioner indbyggere.

Efter at have samlet sig i to dage er soldater med støtte fra kampvogne og helikoptere rykket frem mod den sydvestlige del af Aleppo, hvor oprørerne har koncentreret deres styrker, da de erobrede størstedelen af den nordligt beliggende by 20. juli.

Mindst 29 mennesker er dræbt, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, og opgør det landsdækkende tal af dræbte lørdag til 140.

Observatoriet siger, at flere end 20.000 mennesker, de fleste civile, nu er dræbt siden oprøret mod præsident Bashar al-Assad begyndte i marts 2011.

- Det begyndte klokken 04.00 i morges, og otte timer senere er det fortsat et helvede. Det er galskab, sagde en AFP-korrespondent fra Aleppo-distriktet Salaheddin lørdag eftermiddag.

Civilbefolkningen krøb sammen i kældre, hvor de søgte skjul for bombardementet. Direktøren for Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, Rami Abdel Rahman, betegner kampene som meget voldsomme.

- Der er tusindvis af mennesker i gaderne, som flygter fra bombardementerne. De er blevet terroriseret af kamphelikoptere, som flyver i lav højde, siger en aktivist, som tilføjer, at mange har søgt tilflugt i offentlige parker.

Det officielle nyhedsbureau Sanaa rapporterer om kampe i Furqan-distriktet, hvor "en terroristgruppe terroriserede beboerne".

Sanaa skriver, at to "terrorister" er blevet dræbt og tre andre taget til fange, mens deres våben og køretøjer er beslaglagt.

Oberst Abdel Jabbar al-Oqaidi fra Syriens Frie Hær siger, at hans styrker har slået regeringsstyrkerne tilbage i Salaheddin, og at regimets offensiv er blevet stoppet.

/ritzau/AFP