Syriens hær indtager nyt område i Aleppo
Syriens hær indtager oprørsområde af millionbyen Aleppo. Chef for FN-observatører siger, at volden tager til.

Mandag generobrede den syriske hær et område af millionbyen Aleppo, som oprørsstyrkerne ellers havde taget kontrollen med, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen tæt.

- Syriske regimestyrker har med kampvogne stormet den vestlige del af Saif al-Dawla-distriktet, oplyser organisationen til nyhedsbureauet AFP.

I sidste måned indtog oprørerne flere dele af den strategisk vigtige by, men i sidste uge generobrede regeringsstyrkerne kontrollen med det meste af Salaheddine-kvarteret. Og nu er regeringsstyrkerne altså også rykket ind i nok en bydel.

Imens fortsætter beretningerne om de mange ofre for den blodig konflikt.

Fire civile ligger døde på en gade i Saif al-Dawla, et kvarter der støder op til det omstridte Salaheddine-distrikt i millionbyen Aleppo.

Alle var ofre for hærens snigskytter, siger medlemmer af oprørsbevægelsen Den Frie Syriske Hær.

Ligene af en mand og en kvinde ligger sammenfaldne i en gul taxi, der er gennemhullet af kugler. Et opsvulmet lig af en mand ligger oven på en stinkende dynge affald.

Og midt på gaden ligger endnu en død mand. Han har opsvulmet, lilla ansigt, og tæt ved hans hånd ligger flere dukker.

Andre billeder, der mandag blev lagt på internettet, viser angiveligt oprørere, der koldblodigt smider lig ud fra taget af et posthus i Aleppo.

En anden video viser en bagbundet mand med bind for øjnene, der ligger på et fortov i Aleppo og råber, inden han får halsen skåret over af en af de personer, der omgiver ham.

Selv om det ikke kan bekræftes, hvorvidt de uhyggelige videoer er ægte eller ej, er lederen af FN's stærkt beskårne observatørmission i Syrien ikke i tvivl om, at volden tager til i det krigshærgede land.

Han beskylder begge sider for at ignorere de civile, der er fanget i kampene.

- Regeringens vilkårlige brug af tunge våben og oppositionens målrettede angreb midt i byerne betyder, at uskyldige civile betaler en høj pris, siger general Babacar Gaye på et pressemøde i hovedstaden Damaskus.

/ritzau/Reuters