Syriens hær generobrer Damaskus-bydele
Kilder fra begge sider af konflikten i Syrien siger, at hæren genvinder kontrollen med hovedstaden, Damaskus.

Syriens regeringshær har mandag tilsyneladende generobret størstedelen af Damaskus efter en uges voldsomme kampe mod oprørere, som benytter guerillataktik for at bevare fodfæstet i hovedstaden, oplyser både aktivist- og regeringskilder.

- Uheldigvis har regimets styrker overtaget kontrollen med næsten hele hovedstaden. Der er dog fortsat træfninger i de sydlige distrikter Qadam og forstaden Daraya, siger en aktivist, som betegner sig selv Omar.

- Der er fortsat medlemmer af den oprørske Frie Syriske Hær (FSA) i Damaskus, men de gemmer sig nu, tilføjer han.

Antiregime-aktivisten Lena al-Shami siger, at helikoptere hele tiden overflyver hendes distrikt Mazzeh i den vestlige del af Damaskus.

- Regimets styrker er overalt i hovedstaden, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at de har kontrol med byen, siger Shami og forklarer, at FSA er overgået til en guerillastrategi.

En anden aktivist, der kalder sig Ahmed, siger, at "kampen for at befri Damaskus fortsætter, og der er fortsat kampe i adskillige distrikter i byen".

Ahmed fra Al-Midan nabolaget, der var skueplads for hårde kampe i sidste uge, siger:

- Det var den første fase, og en anden vil følge efter. Der vil blive gennemført flere angreb mod regimet.

En sikkerhedskilde i Damaskus siger, at det meste af byen er blevet generobret af regeringsstyrker.

- Det er lykkedes hæren at overtage kontrollen i nogle områder med magt, mens der i andre stadig gennemføres angreb, særligt i Kfar Sousa, siger han og tilføjer, at "formålet er at finde de terrorister, der skjuler sig".

Lederen af det britiske baserede Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, Rami Abdel Rahman, sagde, at "regeringsstyrker har overtaget kontrollen med visse områder, men i andre er oprørerne fortsat til stede".

Regeringsstyrker har indsat forstærkninger mandag i adskillige distrikter i Damaskus, der blev ramt af granater i nattens løb ifølge aktivister.

/ritzau/AFP