Syrien: Obamas angrebstrusler er valgflæsk
Syrisk minister fejer USA's præsident Obamas trusler om et militært angreb af bordet.

En ledende syrisk minister afviser den indirekte trussel om et militært angreb på Syrien, som USA's præsident, Barack Obama, kom med mandag aften.

- Obamas trussel er simpel propaganda, der skal ses i sammenhæng med det kommende præsidentvalg i USA, siger vicepremierminister Qadri Jamil til journalister i Moskva efter et møde med den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, tirsdag.

Obama sagde mandag, at det vil få meget alvorlige konsekvenser, hvis den syriske ledelse i Damaskus anvender kemiske våben mod oprørerne i landet.

Qadri Jamil afviser også krav om, at præsident Bashar al-Assad skal træde tilbage, før fredsforhandlinger i Syrien kan komme i gang. Det er USA og en række vestlige og arabiske lande, der kræver Assads afgang.

- Hvis en betingelse for fredsforhandlinger er, at Assad skal træde tilbage, kommer disse forhandlinger aldrig i gang, siger Jamil.

- Men alle problemer kan blive diskuteret under sådanne forhandlinger. Vi er endda parat til at diskutere dette emne, føjer han til.

Dermed synes den syriske vicepremierminister at åbne op for, at Assad måske er parat til at opgive magten i Syrien som led i en aftale om landets fremtid.

/ritzau/AFP