Syrien accepterer FN-krav om nødhjælp til belejrede byer

Verdensorganisationen sender liste til Syrien med ønsker for nødhjælp til belejrede byer, oplyser talsmand.
Styret i Syrien er "i princippet" klar til at efterkomme et krav fra FN om levering af nødhjælp til flere belejrede byer i det krigshærgede land.
Styret i Syrien er "i princippet" klar til at efterkomme et krav fra FN om levering af nødhjælp til flere belejrede byer i det krigshærgede land. Foto: Fabrice Coffrini/AFP

Styret i Syrien er "i princippet" klar til at efterkomme et krav fra FN om levering af nødhjælp til flere belejrede byer i det krigshærgede land.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Verdensorganisationen vil give Syrien en detaljeret liste over fornødenheder, oplyser Jens Lærke, som er talsmand for FN's kontor for koordinering af humanitær hjælp (OCHA).

Hjælpen er påkrævet i byerne Madaya, al-Foua og Kefraya. Folk er døde af sult i blandt andet Madaya, hvor der bor omkring 40.000 mennesker.

Mange lider af underernæring i byen, som er under den syriske hærs belejring.

Repræsentanter for oppositionen og det syriske styre er i Genève, hvor FN fungerer som mægler i et forsøg på at sætte en stopper for fem års voldsomme blodsudgydelser.

En kvart million mennesker meldes dræbt i Syrien, hvor folk i 2011 gik på gaden i protest mod regeringen og præsidenten.

Præsident Bashar al-Assads styre valgte at knuse opstanden hurtigt, og snart lå det meste af landet i en ødelæggende krig. Store byer er forvandlet til ruiner.

FN skønner, at omkring 450.000 mennesker er fanget i belejrede byer landet over.

Ifølge FN-organisationen er der endnu ikke fastlagt en dato for, hvornår nødhjælpen kan leveres.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.