Chefer var på luksushotel - sygeplejersker fyres: Sådan rammer nedskæringen
Regionrådsformand Ulla Astmann (S) siger, at det er svært at undgå, at så store besparelser kan mærkes, men at hun er glad for, at det rammer servicen og ikke selve behandlingen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/arkiv
Regionrådsformand glæder sig over, at besparelser rammer servicen og ikke selve behandlingen.

Regionshospital Nordjylland skal spare 50 millioner kroner, og det betyder blandt andet nedlæggelse af 105 stillinger.

Hovedparten af de 105 stillinger, der skal nedlægges er fundet, men i den kommende uge er der 28 ansatte, som får besked om, at de er fyret.

Udmeldingen om nedskæringernes konsekvenser kommer samtidig med, at det blev afsløret, at 53 chefer på et seminar spiste, drak og overnattede for 209.166 kroner på det kendte Ruths Hotel i Skagen.

Chefturen foregik kort før, at Region Nordjylland i sin tid indledte sparerunden, som koster en lang række medarbejdere jobbet og nu også viser sig at få konsekvenser for patienternes sikkerhed.

- Noget af det, vi arbejder benhårdt på, det er, - populært sagt - at vende patienterne i døren og så kun tage de aller, allermest syge ind.

Det fortæller sygeplejerske og fællestillidsrepræsentant på Regionshospital Nordjylland, Bente Yder, til TV2 Nord, og tilføjer, at ventetiden kan blive længere, og at borgerne vil opleve, at de ikke bliver indlagt for det, de tidligere blev indlagt for.

Regionrådsformand Ulla Astmann (S) siger til tv-stationen, at det er svært at undgå, at så store besparelser kan mærkes, men at hun er glad for, at det rammer servicen og ikke selve behandlingen.

Men regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen (DF), mener at besparelserne får andre konsekvenser:

- Folkesundheden vil blive dårligere på grund af det her. Nogle operationer vil blive udskudt, og vi har kæmpet for at få læger til det her sygehus, så det er hovedløse beskæringer, der sker, siger han til TV2 Nord.

Dansk Folkeparti var med til at stemme besparelserne igennem, men Erik Høgh-Sørensen siger nu, at partiet har fået kolde fødder:

- [...] hvis man ser på selve teksten, så står der, at der kan komme personalemæssige tilpasninger på tale, og så kan man ikke en måned efter komme slæbende med fyringer på over hundrede personer. Vi skal have det drøftet intern, for der er selvfølgelig en grænse for, hvad vi gik til valg på og fortalte vores vælgere - og så det, vi kan være med til efterfølgende, siger Erik Høgh-Sørensen.

Udover 105 fyringer - heriblandt 11 læger - nedlægges også 20 sengepladser på Regionshospital Nordjylland.

via Listen To News