Sygeplejerske til Socialdemokratiet: Jeg vil ikke æde den skovsnegl!

Arbejdsliv

Lise Müller er næstformand i SF. Hun er uddannet sygeplejerske og blev kendt i offentligheden, da en facebookopdatering om dårligt arbejdsmiljø førte til en samtale med hendes øverste chef. Lise Müller er i dag tilknyttet hjemmesygeplejen. Hun har tidligere siddet i regionsrådet og arbejder i dag halv tid som sygeplejerske og halv tid som politiker.

JEG KOM til at tænke på Bjarne Reuters bog Zappa og karakteren Mulle, som de andre tvinger til at æde en skovsnegl, for at han kan være med i klubben, da jeg så Mogens Jensen og Thomas Gyldal fra Socialdemokraterne i DR's Debatten forleden. De slog nemlig fast, at de er de eneste, der er parate til at påtage sig et ansvar og ikke mindst, at partipolitik ingen steder hører hjemme, når man er arbejdsgiver. Ja, det sagde Mogens Jensen ordret. 

Men jeg er ikke Mulle. Og den klub, som Socialdemokraterne taler om, er åbenbart den præcis samme klub, som de borgerlige er medlem af. Samme løsninger, samme retorik. Sig mig, hvorfor skulle jeg som sygeplejerske ønske mig en socialdemokratisk regeringsleder og socialdemokrater på topposterne i KL og Danske Regioner, hvis svarene er de samme? 
Jeg nægter at anerkende, at der kun er en måde at være arbejdsgiver på, og jeg vil ikke æde den skovsnegl, der hedder den borgerlige retorik og handlemåde. Hvis lockout er det eneste svar, er vi tilbage ved Corydons 'nødvendighedens politik'. Pas nu på med det. For vores alles skyld

Jeg vil anbefale Socialdemokraterne at genoverveje deres tilgang. Vi har nemlig begået den fejl før. Som SF'er så jeg mit parti vinde regeringsmagten sammen med Socialdemokraterne i 2011 (selvom vi tabte valget). Vi fik desværre de radikale med, men det, vi i høj grad vandt på, var befolkningens berrettigede ønske om forandringer efter mere end 10 år med Anders Fogh og Lars Løkke. Store dele af befolkningen var SÅ klar. Håbet om forandring var det, der gav os regeringsmagten. Selvom vi også leverede på mange områder, så er det et uomtvisteligt faktum, at vi skuffede. Vi indfriede ikke folks ønske om forandring. I en tid med krise hamrede vi fx derudaf med teknokratisk snak om arbejdsudbud. Det er sgu os, der har lavet fremdriftsreformen og lærerlockouten.

HVIS ET partis visioner for et forandret og sammenhængende Danmark fuldstændigt falder ind med tapetet i Finansministeriet og Moderniseringsstyrelsen (som vi også skabte), så snart vi sætter os i stolene, så er det simpelthen for stor en skovsnegl at æde, og det er kurs mod fiasko igen.

Det er en del af den danske model at bruge lockout-våbnet fuldstændig på linie med strejkevåbenet. Men der er ingen fast model eller facit på hvordan. Socialdemokraterne stemte faktisk imod lockout i KL tilbage i 2008, med de samme argumenter, som de nu kalder uansvarlige.

Hvis Socialdemokraterne og venstrefløjen skal vinde regeringsmagten, så skal visionerne for det at være en rød arbejdsgiver pudses af.

JEG ELSKER mit arbejde som sygeplejerske, og den forskel jeg ved, jeg kan gøre. Men jeg kan ikke holde længe til arbejdsmiljøet, tempoet, kontrollen, mistilliden og udsultningen, der gør, at jeg ser værdien svinde dag for dag.

Hvem i alverden vil stemme på nogen, der vil fortsætte mistillid, kontrol og dyre konsulent-regimer mens fagligheden og kvaliteten stille og roligt nedbrydes?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet