Sygeplejerske: Hvornår betyder sundhed mere end ussel mammon?

Arbejdsliv

Lise Müller er næstformand i SF. Hun er uddannet sygeplejerske og blev kendt i offentligheden, da en facebookopdatering om dårligt arbejdsmiljø førte til en samtale med hendes øverste chef. Lise Müller er i dag tilknyttet hjemmesygeplejen. Hun har tidligere siddet i regionsrådet og arbejder i dag halv tid som sygeplejerske og halv tid som politiker.

HAR DIT BARN en squishy? Altså sådan et underligt skumlegetøj, som man ved gud kan undre sig over, hvorfor er så fantastisk. Det har mine to piger. Ja faktisk har de op til flere. Hvis dine børn også har siddet i timevis og trykket på skummet, så har du vel også – som jeg – en lidt underlig smag i munden i dag, efter beskeden fra Miljøstyrelsen er gået ud i dag. Miljøstyrelsen har nemlig besluttet at squishy ikke må forhandles mere, for de er giftige.

Giftige, simpelthen?! Er jeg den eneste, der kan undre mig over, hvordan de overhovedet kan finde vej til at blive solgt, endsige til børn? Hvordan kan det være, at der ikke for længst er indført langt strengere krav til indholdet i produkter eller kontrol med de produkter, der så indføres?

MÆNDS SÆDKVALITET er stærkt dalende. Vi ved fra forskningen, at det relaterer sig til hormonforstyrrende stoffer. Alligevel synes magthaverne mere opsatte på at nurse virksomhedernes gode markedsandele end at passe på befolkningen. Jeg gætter på, at virksomhedernes lobbyister er flere og mere drevne end Søren og Niels Erik fra fertilitetsområdet, som forsøger at råbe politikerne op, mens de passer deres daglige arbejde. I hvert fald er den effektive kontrol ikke oppe at stå, ligesom forskningen indenfor området efterhånden er droslet helt ned på grund af manglende midler.

Jeg kan virkelig undre mig over, at vi på den ene side tillader disse stoffer og på den anden side bare ser til at behovet for fertilitetsbehandling blot stiger og mænds sædkvalitet falder. Her er forebyggelse, der virkelig noget, der kunne batte. Hvis man hverken vil forbyde stofferne eller indføre mere kontrol, så kan man da i det mindste indføre en mærkningsordning så vi forbrugere har en ærlig chance.

SKAL VI virkelig til at indføre amerikanske tilstande hvor vi sagsøger virksomheder eller politikere for ikke at passe på vores sundhed i tilstrækkelig grad – og med fuld overlæg? Er det det, der skal til for at råbe politikerne op?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald