Sygemeldte indvandrere skal i arbejde
Københavns Kommune vil oprette en jobpatrulje, som kan annullere sygeerklæringer fra indvandrekvinders egen praktiserende læge.

Sygemeldte indvandrekvinder på kontanthjælp skal ikke regne med at kunne forblive i sengen, blot fordi de har en sygeerklæring. Københavns Kommune vil nemlig oprette en jobpatrulje, der i bestræbelserne på at hjælpe indvandrekvinder i arbejde, skal kunne annullere sygeerklæringer. Det skriver Berlingske Tidende mandag.

Allerede i år bliver de første 100 af omkring 1.000 langtidssygemeldte indvandrerkvinder indkaldt til samtaler hos helbredspatruljen, som består af en læge, en psykolog og en jobkonsulent.

Ifølge leder af Indvandrer Kvindecenter i København, Trine Hoffmann, vil mange arbejdsløse indvandrekvinder gerne i arbejde.

»Men de oplever at blive afvist på grund af nogle sproglige problemer eller udseende. En sygemelding kan også være udtryk for, at man bliver jagtet rundt,« siger hun til Berlingske Tidende.

Det er sådanne sygemeldinger, som jobpatruljen, ifølge københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Jacob Hougaard (S), skal forsøge at komme til livs.