Sygehusskandale: Ingen penge til efterladte
Sundhedsminister Bertel Haarder (V) har understreget i en skriftlig udtalelse, at pengene kun er de tilbageværende ofre og ikke til de pårørende til dem, der døde på grund af Omniscan-skandalen Foto: Indenrigsministeriet
I den såkaldte Omniscan-skandale, hvor flere nyrepatienter døde, får de levende ofre nu erstatning. Det får de pårørende til de døde ikke.

De efterladte i Omniscan-skandalen får ingen erstatning.

De nyresyge patienter, der blev ofre for Omniscan-skandalen, er derimod begyndt at få udbetalt godtgørelse fra den pulje på 20 mio. kr., som regeringen og Dansk Folkeparti oprettede sidste år på grund af myndighedernes svigt 6 år tilbage. Men kun de levende ofre får erstatning, og det har fået flere af de efterladte op af stolen. De mener, at de har betalt den højeste pris for skandalen ved at miste deres kære.

En tidligere undersøgelse slog også fast, at Lægemiddelstyrelsen begik alvorlige fejl - bl.a. ved i 1998 at fjerne en advarsel mod at bruge kontraststoffet Omniscan til nyresyge patienter.

Sundhedsminister Bertel Haarder (V) understreger i en skriftlig udtalelse til avisen, at det er efter aftale med Nyreforeningen, at midlerne i puljen går til de NSF-patienter, der er i live og ikke til de pårørende.


Kilde: Jp.dk