Sygehusansatte forlader møde i protest
Sygehusansatte forlader møde i protest i Region Midtjylland. Foto: Morten Dueholm/Ritzau Scanpix
Alle repræsentanter i Region Midtjyllands samarbejdsudvalg i Region Midtjylland stormede torsdag middag væk fra et møde med direktionens ledelse. Tilliden er forsvundet.

Samarbejdet mellem de ansatte og direktionen er brudt fuldstændig sammen i Viborg. Torsdag middag forlod samtlige af Region Midtjyllands repræsentanter et møde i det såkaldte samarbejdsudvalg (RMU). Det sker, fordi de medarbejdervalgte repræsentanter har rettet en direkte protest mod direktionens ledelse.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Lige nu hersker der ingen tillid mellem de to parter. Det skyldes blandt andet, at medarbejderne på ingen måde føler, at de bliver hørt af ledelsen, lyder det fra næstformanden i udvalget, Anja Laursen.

Derfor opfordrer de ansatte ledelsen til at gå hjem på en tænker og først komme tilbage, når de er klar til at gå i dialog. Medarbejderne mener nemlig ikke, at de bliver hørt, når de ytrer sig.

Fyringer får konflikten til at spidse til
Konflikten kammede over mandag morgen, da direktionen fyrede sygehusdirektør Lars Dahl Pedersen og chefsygeplejerske Tove Kristensen. Fyringerne blev foretaget af regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen og koncerndirektør Ole Thomsen.

Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra direktionen. Næstformand i RMU, Anja Laursen, udtaler følgende om konflikten til Avisen.dk:

- Der er tale om en tiltagende kultur, hvor medarbejderne hverken har kunnet udtale sig eller ytre deres meninger. De har selvfølgelig et stort behov for at blive hørt, og hvis de ikke kan gå til ledelsen, hvem skal de så gå til, siger hun.

Nyt møde på vej
Hun forventer, at parterne kommer på talefod igen, og at ledelsen har tænkt sig godt og grundigt om i den tænkepause, som de er blevet sendt hjem på af samarbejdsudvalget. Fredag formiddag møder begge parter op til et nyt møde, som regionsrådets formand, Anders Kühnau (S), har indkaldt til.

- Jeg har talt med begge parter i sagen og har valgt at indkalde til et møde fredag formiddag klokken 10. Der er tradition for et godt samarbejde mellem de to parter, og det ønsker jeg selvfølgelig skal fortsætte. Derfor kommer mødet i morgen til at handle om, hvordan vi kan genetablere og styrke samarbejdet, fortæller han til Avisen.dk.

Han har i dag lyttet til, at medarbejderne føler, at de står i en utryg position i forhold til direktionen. Det er blandt andet det, der skal vendes i mødelokalet i morgen, forklarer regionsrådets formand.

via Listen To News