Sydmotorvej lukkes af hensyn til flygtninge
Politiet har efter mørkets frembrud besluttet at lukke motorvej på Lolland af hensyn til flygtninges sikkerhed
Flere af de flygtninge der kom til Danmark i nat, marcherede mandag langs motorvejen nord på mod Sverige. På billedet er politiets busser på vej, for at indsamle dem. (Per Rasmussen/POLFOTO
Flere af de flygtninge der kom til Danmark i nat, marcherede mandag langs motorvejen nord på mod Sverige. På billedet er politiets busser på vej, for at indsamle dem. (Per Rasmussen/POLFOTO Foto: PER RASMUSSEN/POLFOTO

Politiet har mandag aften fra klokken 20 lukket Sydmotorvejen over Lolland fra Sakskøbing til Rødbyhavn, en strækning på 29 kilometer.

Det sker af sikkerhedsmæssige grunde for at beskytte de personer, der går langs motorvejen, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Dele af motorvejen har været spærret tidligere mandag, men da mørket faldt på, skønnede politiet, at motorvejen skulle lukkes på en længere strækning.

Fra klokken 20 er Sydmotorvejen lukket fra afkørsel 46 ved Sakskøbing og helt til Rødby Havn.

Politiet opfordrer bilister til at finde andre veje.

Det er usikkert, hvor længe lukningen vil vare.

- Vi vil gøre alt, hvad der er muligt, for at lukningen kommer til at vare så kort som muligt, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Samtidig advarer Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på Twitter om, at man skal være opmærksom, hvis man kører på landevejen fra Maribo til Sakskøbing. En gruppe af migranter og flygtninge har forladt motorvejen for at gå af denne vej.

Politiets anbefaling er, at bilister sænker farten og tager hensyn.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.