Sydkorea vil klone aber
Indenfor de næste to år vil Sydkorea klone aber, siger landets forskere.

Et hold af sydkoreanske forskere vil næste år begynde at klone aber, og de regner med, at det lykkes inden 2008, skriver avisen The Korea Times.

»Efter reglerne er på plads, vil vi begynde forsøg med at klone aber næste år. Vi håber at få succes i 2008,« siger den 43-årige Chang Kyu-Tae fra det koreanske primat-forskningscenter, der skal udføre forsøgene.

Videnskabsfolkene håber, at den etisk kontroversielle abekloning kan komme til gavn, når der skal udvikles nye medicinalprodukter til mennesker.

»Kloning af ikke-menneskelige primater kan være til stor hjælp, når der skal udvikles dyremodeller, der ligner menneskets biologi. Det vil blive brugt til kliniske forsøg med forskellige menneske-sygdomme,« siger Chang.

Men selv om man ser bort fra de etiske problemer, er det ikke let at klone en abe. Videnskabsfolk har klonet mange forskellige pattedyr som grise, får og hunde, men indtil nu er det ikke lykkedes at klone hverken aber eller mennesker.

»Mit bud er, at en abe er 10 gange sværere at klone end en hund, der hidtil har været fremhævet som det sværeste, det er lykkedes at klone,« siger Chang.