Sydkorea går i krig mod fuldemandsvold
Sydkorea blæser til kamp mod vold med alkohol indblandet. Sydkoreanerne er blandt verdens mest fordrukne.

Præsidenten i Sydkorea vil gøre op med en tendens til at behandle voldsmænd mere lempeligt, hvis der er alkohol indblandet.

Sydkorea er blandt de lande i verden, hvor indbyggerne drikker mest.

Ifølge tal fra 2005 er det 9,57 liter ren alkohol per voksen om året, og det er ikke alle, der kan styre sådan et forbrug.

- Vi må rette op på den kultur, der tolererer fulde menneskers dårlige opførsel, siger præsident Lee Myung-Bak til politifolk og embedsmænd, der arbejder med at reducere vold i skoler og andre steder i samfundet.

- Vort land må være den eneste nation, hvor fulde folk tæver politiet, siger præsidenten ifølge en af hans talsmænd.

Ballade på gader og stræder, vold i familier og andre forbrydelser med druk indblandet er almindelige, men både politi og domstolene har traditionelt behandlet folk med mildere hænder, hvis alkohol har været indblandet i forbrydelserne.

Producenterne af alkohol begynder også at sætte ind mod vold og spektakler. En af de store producenter er Hite-Jiro, som i juli begyndte at forsyne ølflasker med beskeden:

"Ikke mere fuldemandsvold".

Hite-Jiros kampagne laves sammen med politiet i Sydkoreas hovedstad, Seoul, og det er et forsøg på at tage livtag med alkoholrelateret vold og anden rå opførsel.

/ritzau/AFP