Sydafrika idømmer dansk bokser lang dopingkarantæne
Micki Nielsen har fået karantæne i Sydafrika. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/arkiv/Scanpix
Micki Nielsen er udelukket i fire år, men lige nu er karantænen kun gældende for kampe i Sydafrika.

Bokseren Micki Nielsen må ikke bokse i Sydafrika i de kommende fire år.

Det er konklusionen på den langtrukne dopingsag mod danskeren, der afleverede en dopingprøve med spor af testosteron efter en kamp mod Johnny Muller i juni 2016.

Det Sydafrikanske Antidoping Agentur (Saids) skriver på sin hjemmeside, at Micki Nielsen er blevet udelukket i fire år, og at danskeren har accepteret at have forbrudt sig mod reglerne.

Det afviser Micki Nielsens lejr imidlertid over for BT, og det er tvivlsomt, om miseren får yderligere konsekvenser end startforbuddet i Sydafrika.

Dansk Professionel Bokseforbund (DPBF) anerkender nemlig ikke sagen. Det har formand Jesper D. Jensen tidligere givet udtryk for, og det gentager han mandag.

Der gik mere end et halvt år, fra Micki Nielsen afleverede sin positive prøve, til den kom til offentlighedens kendskab, og sagen har været omgærdet af mystik.

Nielsens manager, Simon Lundt, har hele tiden fastholdt bokserens uskyld, og den i forvejen lidt specielle sag bliver endnu mere mudret af, at dopingprøven er blevet analyseret på et nu suspenderet laboratorium i Qatar.

Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) suspenderede i november det pågældende laboratorium, da det ikke levede op til de påkrævede standarder.

Men ifølge Saids er der ingen problemer omkring analysen af danskerens prøve, der blev udført, før laboratoriet blev suspenderet.

Som sagen står nu, slipper Micki Nielsen formentlig med en udelukkelse i Sydafrika. Så længe DPBF ikke fratager ham starttilladelsen, kan den 24-årige cruiservægter gå i ringen i alle andre lande.

/ritzau/