Swansea-manager: Rodgers er perfekt til Liverpool-job
Swanseas manager Garry Monk finder inspiration hos sin gamle chef Brendan Rodgers, der nu er Liverpool-manager

For få år siden var Garry Monk anfører for Swansea, da Brendan Rodgers stod i spidsen for den walisiske klub som manager.

Mandag aften styrer de hver deres hold, når Swansea med Monk som manager tager imod Liverpool og manager Rodgers i Premier League.

Monk, der overtog managerjobbet i Swansea efter fyringen af Michael Laudrup, har siden haft Rodgers som sit forbillede.

- Se, hvad han har drevet det til. Fra tiden i Reading og Watford, via Swansea og nu til at være manager i Liverpool. Han er en stor inspiration for sådan en som mig, siger Garry Monk.

Rodgers førte Liverpool frem til andenpladsen i Premier League i den forgangne sæson. I denne sæson er det gået knap så godt for klubben, der ligger nummer 10 inden mandagens kamp.

Kritikere har kaldt Rodgers en færdig mand i Liverpool, men det afviser Monk.

- Mentalt er han en af de stærkeste personer, jeg kender. Inden sejren mod Burnley (2. juledag) udtalte han, at der kun er ni point op til fjerdepladsen, og jeg ved, at det er den, han sigter efter. Han er den perfekte til jobbet, siger Monk.

Inden mandagens kamp, der begynder klokken 21, ligger Swansea nummer otte med 28 point. Liverpool kan nå op på netop dette pointtal med en sejr over waliserne.

Statistikken taler for det, eftersom Brendan Rodgers i sine hidtil fem møder med Swansea som Liverpool-manager endnu har til gode at tabe.

/ritzau/NTB