Svømmerhaller skruer op for klor: Gæster vasker sig ikke
Flere unge som ældre følger ikke afvaskningsreglerne i svømmehallerne. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/arkiv
Tilbageholdende og generte badegæster i svømmehallerne betyder mere klor i vandet og det er usundt.

På trods af tydelige instruktioner i svømmehallerne landet over, så bøvler en række svømmehaller med brugernes hygiejne.

Det skriver DR.

Således er der alt for mange svømmere der tager badetøjet på, inden de vasker sig eller også bruger de ikke sæbe og følger ikke instruktionerne.

DR har talt med ti forskellige kommuner i hovedstadsområdet. Samstemmende mener de, at folk er blevet mere blufærdige.

I Værløse Svømmehal i Furesø Kommune har man taget konsekvensen og indkøbt lændeklæder og bygget separate båse. Alligevel går brugere tørre ind i svømmehallen.

- De har ikke så meget lyst til at stå helt afklædt sammen med andre i det samme baderum, siger Pia Lundgaard Jensen, leder af Værløse Svømmehal. Hun fortæller også, at når folk går uvaskede i bassinet, skal der bruges mere klor.

- Og det er selvfølgelig uheldigt, for det er ikke sundt for kroppen at blive udsat for al den klor, siger Pia Lundgaard Jensen til DR.

Klor dræber bakterierne i vandet, men giver røde, sviende øjne og et dårligt indeklima.

Hos svømmehallernes sammenslutning, Dansk Svømmebadsteknisk Forening, er erfaringerne for de senere år, at unge som ældre ikke er gode til at følge reglerne.

- Det bliver sværere og sværere for vores medarbejdere ude i svømmehallerne at kommunikere til folk og sige, at man skal være så ren som muligt når man går ud i svømmehallen, siger Carsten Larsen, formand for Dansk Svømmebadsteknisk Forening.

I foreningen ønsker man blandt andet, at der bliver sat større fokus på hygiejne. Det kunne være ved en særlig hygiejne-uge en gang om året, skriver DR.