Hilton Foods A/S tilbagekalder et parti nakkefilet, da der er påvist salmonella i svinekødet, der er blevet brugt i en række forskellige produkter.
Kødet er blevet solgt i Kvickly, Super Brugsen, Dagli' Brugsen, Lokal Brugsen samt Fakta.
Fødevarestyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at produkternes holdbarhedsdato er udløbet, men forbrugerne kan have forlænget holdbarheden ved at komme kødpakkerne i fryseren.
Det drejer sig om et parti nakkefilet, der er anvendt til produktion af forskellige pakker med kød den 30. maj, 31. maj samt den 21. juni. 2018. Holdbarhedsdatoer af kødpakkerne er fra den. 7. juni til den 10. juni.
Der kan opstå salmonellainfektion i kødet, hvis det ikke gennemsteges under tilberedningen, og symptomerne kan give sig til udtryk i diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.
Fødevarestyrelsen har offentliggjort en liste over de berørte produkter:
Slagterens Nakkekoteletter, 750 g, Ref. 403278702A, Prod. 30.05.2018 Bedst før 07.06.2018
Slagterens Medister 7-10%, 500 g, Ref. 403278401A, Prod. 30.05.2018 Sidste anv. dato 07.06.2018
Fakta Grovhakket Medister, 500 g, Ref. 403278401A, Prod. 30.05.2018 Sidste anv. dato 07.06.2018
”Coop Hele Danmarks Grillstarter” Nakkekoteletter med gyros/hvidløg marinade 450 g, Ref. 403281703A, Prod. 31.05.2018, Bedst før 09.06.2018
”Coop Hele Danmarks Grillstarter” Nakkekoteletter med gyros/hvidløg marinade 800 g, Ref. 403283502A, Prod. 31.05.2018, Bedst før 09.06.2018
Fakta Nakkekoteletter med gyros/hvidløg marinade 400 g, Ref. 403283502A, Prod. 31.05.2018, Bedst før 09.06.2018
Slagterens Medister 7-10% 500 g, Ref. 403282901A, Prod. 02.06.2018, Sidste anv. dato 10.06.2018
Slagterens Medister 7-10% 800 g, Ref. 403282901A, Prod. 02.06.2018, Sidste anv. dato 10.06.2018
Slagterens Medister 7-10% 1000 g, Ref. 403282901A, Prod. 02.06.2018, Sidste anv. dato 10.06.2018
Fakta Grovhakket Medister 7-10% 500g, Ref. 403282901A, Prod. 02.06.2018, Sidste anv. dato 10.06.2018
UDVID
Hvis forbrugerne har produkterne liggende hjemme i fryseren rådes de til at levere dem tilbage til butikken, hvor de er købt, eller at kassere dem, lyder budskabet fra Fødevarestyrelsen.