Svinegode priser
Der er glæde hos svineproducenterne for tiden. Erhvervet har ellers været hårdt ramt, men andres ulykke er ofte ens lykke. (Foto: Arkivfoto Scanpix)
Grundet afrikansk svinepest i Asien oplever danske svineproducenter de højeste priser for deres kød i 20 år.

De danske svineproducenter har i tredje kvartal oplevet de højeste priser for deres svin i mere end 20 år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

I tredje kvartal har noteringen på slagtesvin været oppe på 13,60 kroner per kilo. Det er en væsentlig stigning sammenlignet med januar i år, hvor noteringen lå på 8,30 kroner per kilo.

Danmarks Statistik oplyser, at man skal helt tilbage til maj 1997 for at finde en højere pris, end den de danske svineproducenter oplever i øjeblikket.

En af hovedårsagerne til de høje priser er den afrikanske svinepest, som har bredt sig til det meste af Asien, hvor den har medført kraftig nedgang i de asiatiske og særligt de kinesiske svinebestande.

Ifølge Frank Øland, cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, kan pesten betyde, at de danske svinepriser vil fortsætte med at ligge højt de næste år.

– Situationen med afrikansk svinepest i Kina er desværre stadig ude af kontrol. Og det ser ud til, at der godt kan gå nogle år, før kineserne for alvor kan få produktionen op igen. I den periode forventer vi, at vi vil fortsætte med at have de her høje svinepriser, siger Frank Øland.

 

via Listen To News