Sverige tynger danske skuldre med OL-pres
De danske håndboldherrer er favoritter i kvartfinalen mod Sverige, lyder det fra modstandernes lejr.

De danske håndboldherrer har haft taget på Sverige i de seneste indbyrdes vigtige opgør i VM- og EM-sammenhæng, og i den svenske lejr udnævner man da også Danmark til favoritter inden onsdagens OL-kvartfinale.

- Danmark er den store favorit. De er europamestre, og vi er underdogs. Vi vil give dem kamp til stregen, og vi går efter at komme i semifinalen, siger den svenske landstræner Staffan Olsson.

Danmark slog både svenskerne ved VM sidste år og ved EM i Serbien i år. Men den statistik giver Sveriges Fredrik Petersen ikke meget for.

- Kampen ved EM i Serbien havde ingen betydning for os og var helt ligegyldig. Nu er det OL, og det er en kamp, der gælder, siger Fredrik Petersen, som skulle være skiftet til den nu konkursramte danske klub AG København denne sommer.

Både han og playmakeren Jonas Larholm, der har en fortid i Aalborg Håndbold, lægger vægt på, at mange af de danske og svenske spillere har spillet sammen på kryds og tværs i deres klubber.

- Vi kender Danmark rigtig godt. Jeg har selv spillet der i fire år på klubniveau, så jeg kender en del til dem. De er europamestre, og vi skal forberede os godt. Danmark er favoritter, men jeg tror, vi har en chance, siger Jonas Larholm.

- Med lidt held, og hvis vi spiller op til vores bedste, kan vi komme langt i turneringen. I dele af anden halvleg mod Frankrig spillede vi virkelig godt, og hvis vi kan spille sådan, hvem ved så, hvor langt vi kan nå, siger Jonas Larholm.

Sverige endte som nummer tre i gruppe A efter Island og Frankrig.

/ritzau/