Sverige stormer frem
Sveriges kvindelandshold i håndbold har for alvor fået spillet til at køre efter holdet er kommet i mellemrunden. Onsdag blev det til endnu en sejr. Denne gang over Spanien på 24-19.

Værtsnationen Sverige gik til mellemrunden uden point og med blot en enkelt sejr i de indledende runder i bagagen. Siden har de svenske spilleres forkurve været for opadgående. Først med en sejr over Danmark tirsdag og siden med dagens sejr over Spanien på 24-19.

Igen var det Sveriges to fremragende målmænd, Theresa Brorsson og Madeleine Grundström, der grundlagde sejren med en lang række redninger kampen igennem. Mens det svenske landshold således sprudler af energi og spillelyst i mellemrunden, ser det noget anderledes ud for Spanien, der med en smal trup er ved at have opbrugt spillernes kræfter. Blandt andet var det tydeligt, at Spaniens profil Marta Mangue ikke havde mere at give af. Og uden hende på banen kan Spaniens øvrige spillere slet ikke få tingene til at hænge sammen. Efter 10-10 ved pausen kunne Spanien ikke længere følge med, og det svenske mandskab var på et tidspunkt i anden halvleg oppe at føre med hele syv mål.

Efter sejren hår Sverige således fire point, samme antal som både Spanien og Frankrig. Dermed er det stadig muligt for de blå-gule at nå semifinalen, hvis alt flasker sig.

via Listen To News