Sverige ruster sig til nyt uvejr
Mens titusinder stadig er uden strøm efter weekendens storm, forbereder svenskerne sig på et nyt uvejr, der rammer senere på ugen.

Manglende strøm og afbrudte telefonforbindelser plager fortsat titusinder af svenskere, og de skal ikke forvente, at alt bliver normalt foreløbig. Det vil tage mindst en uge at udbedre stormskaderne, og et nyt uvejr kan forsinke reparationerne.

Meterologerne forudsiger, at det voldsomme vejr vil ramme Sydsverige torsdag aften. Der vil formentlig være vindstød af stormstyrke, men man regner ikke med vindstyrker på niveau med weekendens.

Tirsdag begyndte svenskerne også at gøre regningen op efter stormen. Den kommer til at lyde på flere hundrede millioner kroner , vurderer flere elselskaber, som Göteborgs-Posten har talt med. En stor del af beløbet tilfalder de 275.000 svenskere, der var uden strøm i weekenden. Svensk lov tvinger nemlig elselskaberne til at betale erstatning til kunder, der har været uden strøm i mere end 12 timer, og det lavest mulige erstatningsbeløb per kunde er 900 svenske kroner.

Oven i det kommer de mange stormskader på almindelige menneskers huse og det store arbejde med at fjerne væltede træer.