Sverige får tæv i Råsunda-farvel
Sverige tog en lidt bitter afsked med nationalstadionet, da Brasilien sejrede med 3-0 i Stockholm.

Det svenske landshold sagde onsdag aften farvel til nationalarenaen gennem 75 år, Råsunda. Det skete med en landskamp mod Brasilien. Og det var en genopførsel af den mest berømte kamp, som Råsunda har lagt græs til. VM-finalen i 1958.

For 54 år siden sejrede 'brasserne' med 5-2. Og svenskerne var ikke i nærheden af revanche onsdag aften, hvor Brasilien vandt 3-0.

De svenske spillere var i de første 45 minutter statister i de boldbegavede brasilianeres opvisning. Svenskerne kvitterede derimod med hårde og til tider svinske tacklinger. Men det kunne ikke stoppe Brasilien. Og især ikke stjerneangriberen Neymar.

Den 20-årige Santos-spiller var en konstant udfordring for de store svenske forsvarsspillere. Og i det 18. minut fik angriberen annulleret en scoring for en meget tvivlsom offside.

10 minutter serverede Neymar dog et perfekt indlæg i panden på Brasiliens OL-topscorer Leandro Damião, der sikkert og fortjent kunne heade gæsterne på 1-0.

Sverige var uden fodskadede Zlatan Ibrahimovic, og afløserne i front, Ola Toivonen og Marcus Berg, havde det meget svært.

Den brasilianske totaldominans fortsatte fra anden halvlegs begyndelse, hvor gæsterne konstant sværmede omkring det svenske straffesparksfelt. Dog uden, at det blev til åbne målchancer.

I det 75. minut fik Ola Toivonen en gylden chance for at udligne. Men PSV Eindhoven-spillerens afslutning kiksede.

Med fem minutter tilbage afgjorde indskiftede Alexandro Pato kampen, da han headede Dani Alves' aflevering i mål.

Og minuttet efter begik Pontus Wernblom straffespark mod Pato, som selv fik lov at eksekvere. Det gjorde han sikkert, og så stod der pludseligt 3-0 til Brasilien.

Det blev også slutresultatet, og dermed endte historien om Sverige og Råsunda med svenske tæv.

/ritzau/