Svensker har »magiske fingre« i rummet
Den svenske astronaut Christer Fuglesang havde magiske fingre, da han mandag nat var på sin fjerde succesfulde rumvandring.

Mandag nat var Christer Fuglesang endnu engang ude og vandre i rummet. Den svenske astronaut var sammen med sin amerikanske kollega Robert Curbeam uden for rumstationen ISS for at ordne et solpanel, som havde sat sig fast i onsdags, da makkerparret forsøgte at åbne det.

»Christer, du har magiske fingre,« jublede flyvelederne i Houston ifølge den svenske avis Aftonbladet kl. 2.38 dansk tid, da solpanelet endelig kom på plads.

På det tidspunkt havde de to astronauter kæmpet med at få det store solpanel til at opføre sig ordentligt i seks timer.

»Det virker ikke som om, det gider danse med mig,« havde Christer Fuglesang ellers udtalt efter et par timers manøvrering med panelet.

Det er fjerde gang, at Christer Fuglesang bevæger sig uden for rumfærgen på sit indtil videre 10 dage lange ophold i rummet. Men nu er det også ved at være slut. Hvis alt går efter planen, så siger Christer og Robert farvel til kollegerne på rumstationen ISS og flyver hjemad med rumfærgen Discovery i dag tirsdag. De skulle så gerne være tilbage på Jorden på fredag.