Svenske fans saboterer russere med raketter
De russiske spillere fra CSKA Moskva fik ikke lov til at få deres skønhedssøvn inden Europa League-kampen mod den svenske klub AIK. Foto: AP Photo / Ivan Sekretarev / POLFOTO
Spillerne i CSKA Moskva blev overrasket midt i deres nattesøvn af fans af den svenske klub AIK.

Fodboldspillerne i CSKA Moskva har fået en urolig nattesøvn forud for holdets møde med den svenske klub AIK i Europa Leagues playoff-kamp torsdag aften.

Spillerne vågnede natten til torsdag ved, at nogen skød raketter mod spillerhotellet, og ifølge det svenske nyhedsbureau TT drejede det sig om supportere af AIK, der ville give deres hold en hjælpende hånd før den vigtige kamp.

- Selvfølgelig vågnede vi. Men der var ingen fare på færde, siger CSKA Moskvas svenske spiller Pontus Wernbloom til Aftonbladet.

Det er anden gang i denne Europa League-sæson, at AIK-tilhængere har held til at forstyrre modstanderholdets søvn natten før en kamp.

I seneste kvalifikationsrunde lykkedes det at starte brandalarmen på AIK-modstanderen Lech Poznans spillerhotel i Stockholm. Det svenske hold vandt i øvrigt efterfølgende kampen 3-0.

Derfor havde man holdt hemmeligt, hvilket hotel russerne ville benytte i den svenske hovedstad, ligesom hotellet havde allieret sig med sikkerhedsvagter, men de foranstaltninger var altså forgæves.

På sin hjemmeside fordømmer AIK supporternes aktion.

- AIK står for sportslig optræden og for at give begge hold lige chancer. At opsøge modstanderen på spillerhotellet og forstyrre deres nattesøvn er ikke sportslig optræden og derfor noget, AIK Fotboll tager afstand fra, lyder det.