Svensk milliardær sigtes - men ikke for drab
Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausing sigtes for at have undladt at informere om sin kones død.

Britisk politi mistænker ikke længere den svensk fødte milliardær Hans Kristian Rausing for at have dræbt sin hustru. Derimod sigtes han for at have undladt at informere myndighederne om hustruens dødsfald og dermed forhindre en anstændig begravelse.

Hans Kristian Rausing blev tirsdag i forrige uge tilbageholdt af politiet, da han kørte rundt på må og få i London stærkt påvirket af alkohol. Da politiet ransagede parrets mondæne bolig i bydelen Belgravia, fandt de Eva Rausing død.

Dødsårsagen er endnu ikke fastslået, men hun havde tilsyneladende ligget død i adskillige dage. Parret var kendt for at have et stort forbrug af både alkohol og euforiserende stoffer. De mødte angiveligt hinanden på en afvænningsklinik i USA.

Den 49-årige Hans Kristian Rausing var ikke til stede under et retligt forhør fredag. Han er i behandling for et meget stort alkoholforbrug, og politiet har endnu ikke kunnet afhøre ham.

Rausing-familiens enorme rigdomme skyldes Tetra Pak, der er emballage til flydende levnedsmidler. Stamfaderen til Rausing-klanen, Ruben, etablerede i 1940'erne Tetra Pak AB sammen med sønnerne Gad og Hans.

Hans Rausing, far til den sigtede, flygtede i 1980'erne til England for at slippe billigere i skat. Familien Rausing regnes som Storbritanniens 12. rigeste.

Onsdag er Hans Kristian Rausing indkaldt til en høring ved West London Magistrates' Court, ifølge politiet.

/ritzau/AFP