Suveræne Hirscher smadrer rivaler og Tomba-rekord
Marcel Hirscher var med afstand stærkeste mand på pisten i Alta Badia, da herrerne kørte World Cup søndag. Foto: Tiziana Fabi/AFP
Marcel Hirscher tog sin femte storslalomtitel i Alta Badia og slog dermed Alberto Tombas rekord.

Siden 2012 har den østrigske skiløber Marcel Hirscher hvert eneste år taget den samlede sejr i herrernes World Cup, og han ligner på ingen måde en mand, der er ved at sætte tempoet ned.

Søndag var han hele 1 sekund og 70 hundrededele, som i alpint skiløb er en enorm margin, hurtigere end nærmeste konkurrent efter de to gennemløb af World Cup-storslalomløbet i Alta Badia, Italien.

Det var samtidig femte gang i karrieren, at Hirscher vandt storslalomløbet på den svære Gran Risa-piste i Alta Badia, og dermed overgår han en af sportens største legender.

Italieneren Alberto Tomba nåede fire storslalomtitler på pisten i sit eget land, og han delte rekorden med Hirscher indtil søndag.

Derudover nåede den 28-årige østriger op på 24 World Cup-sejre i storslalom og er nu delt nummer to på listen over flest sejre i disciplinen i historien. Amerikaneren Ted Ligety har også 24 sejre.

Begge har dog langt op til legenden Ingemar Stenmark. Han nåede 46 storslalomsejre.

Nordmanden Henrik Kristoffersen var kun 17 hundrededele langsommere end Hirscher efter første gennemløb søndag, men i andet gennemløb smadrede Hirscher samtlige konkurrenter.

Kristoffersen blev nummer to, mens sloveneren Zan Kranjec tog sig af tredjepladsen.

I den samlede World Cup ligger Hirscher nu på førstepladsen side om side med nordmanden Aksel Lund Svindal.

/ritzau/