Suveræne Golden State er kørt i stilling til NBA-triumf

Anført af Kevin Durant og Stephen Curry er Golden State Warriors storfavorit til at genvinde NBA-titlen.
Kevin Durant, der i sidste sæson blev kåret som MVP i finalen, er favorit til at genvinde titlen med Golden State Warriors.
Kevin Durant, der i sidste sæson blev kåret som MVP i finalen, er favorit til at genvinde titlen med Golden State Warriors. Foto: Stephen Lam/Reuters

Den tredje NBA-titel på fire sæsoner og en plads i historiebøgerne som et af de meste succesrige hold.

Det er ambitionen for Golden State Warriors, når NBA-sæsonen bliver skudt i gang natten til onsdag dansk tid.

Bookmakerne anser klubben som så stor titelfavorit, at de kun udbetaler godt og vel 150 kroner tilbage for en satset hundredekrone, og det giver da også fin mening, når man ser man tilbage på slutspillet tidligere på året.

Her vandt Golden State 16 ud af 17 kampe efter at have slået den dengang forsvarende mester, Cleveland Cavaliers, med 4-1 i finaleserien.

Kevin Durant, der kom til klubben inden den seneste sæson, var den helt store spiller og blev kåret som finalens mest værdifulde spiller (MVP), og klubben har strakt sig langt økonomisk for at holde på de største stjerner.

Golden State har således brugt næsten 330 millioner dollar - svarende til to milliarder kroner - på at forbedrer kontrakterne for blandt andre Durant, Stephen Curry og Zaza Pachulia.

- Du kan ikke vinde noget eller være succesfuld, hvis du ikke har et godt hold omkring dig og en stor gruppe af mennesker, du kan læne dig op ad og lære af. Dem har vi en lang række af her, siger Kevin Durant.

Zaza Pachulia forventer, at den nuværende trup blot vil blive bedre.

- Vi har den luksus, at vi har muligheden for at kunne fokusere på de små detaljer, så vi kan rykke os til et andet niveau.

- Vi kender allerede hinanden og ved allerede, hvad vi kan forvente os af hinanden, siger Pachulia.

Den i forvejen stærke trup er blevet forstærket med Nick Young og Omri Casspi, så træner Steve Kerr er fuld af fortrøstning forud for sæsonen.

- Det minder mig om for to år siden med den kontinuitet og nærmest de nøjagtigt samme spillere, der kommer tilbage og allerede er komfortable med det, de gør, siger Kerr.

Den tidligere stjernespiller og nuværende kommentator Reggie Miller ser da også frem til endnu en sæson med det spektakulære hold.

- Det minder mig om, da Michael Jordan rejste rundt med Chicago Bulls. Det var ligesom, at Beatles kom til byen. Warriors har denne globale effekt, lyder lovordene fra Miller.

Golden State, der vandt NBA-titlen i 2015 og 2017, indleder sæsonen hjemme mod Houston Rockets natten til onsdag dansk tid.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.