Suárez om britiske buhråb: De frygter mig
Liverpool-angriberen Luis Suárez er ikke nogen populær skikkelse på de britiske fodboldstadioner.

Liverpools uruguayanske stjerne Luis Suárez er sur på det britiske publikum, efter at han gentagne gange er blevet udsat for buhråb og pibekoncerter i den olympiske fodboldturnering.

Mishagsytringerne mod den kontroversielle angriber nåede et højdepunkt onsdag aften, da Storbritannien mødte Uruguay i Cardiff, hvor hykleriet begyndte, allerede da Suárez' ansigt blev vist på stadioner storskærm under afspilningen af Uruguays nationalmelodi.

- Jeg tror, de piber af mig, fordi de frygter at møde en spiller som mig. De er bange for mig, men tilråbene påvirker mig ikke. Jeg er kun ked af det, fordi vi tabte og nu skal rejse hjem.

- Jeg kan tage fornærmelserne, men jeg mener, det var en total mangel på respekt fra publikum, at de buhede, da vi forsøgte at synge nationalmelodien. Sådan noget burde ikke ske, lyder det fra Luis Suárez i The Guardian.

Han deltog som én af de tilladte spillere over 23 år på det uruguayanske OL-hold, men trods forstærkning fra ham og angrebskollegaen Edinson Cavani måtte sydamerikanerne alligevel forlade turneringen efter gruppespillet.

Storbritannien sørgede med en 1-0-sejr for, at det blev hjemmeholdet, der gik videre sammen med Senegal, men efter kampen var det publikums angreb på Suárez, der var det store samtaleemne.

Suárez har været involveret i flere omdiskuterede episoder i sin tid i Liverpool, navnlig da han blev tildelt otte spilledages karantæne for angiveligt at have sendt racistiske tilråb i retning af Manchester Uniteds Patrice Evra.

Men holdkammeraterne på Uruguays OL-hold slår ring om angrebsprofilen.

- Jeg er træt af situationen med Luis, siger Sebastián Coates, der også er klubkammerat med Suárez i Liverpool.

- Det her er gået for vidt, og jeg kan ikke lide at se ham blive behandlet sådan. Jeg kender ham, og det er meget unfair, at han skal udsættes for de fornærmelser, siger Coates til The Guardian.

/ritzau/