Surt for rød blok: Radikal rutsjetur
Barske økonomiske reformer er skyld i de Radikales nedtur, mener politisk kommentator. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)
Opbakningen til de Radikale er styrtdykket, hvilket betyder tilbagegang for rød blok, viser ny meningsmåling.

Samlet set står rød blok nu til at få 80 mandater ved næste folketingsvalg, mens blå står til at få 95 mandater, viser en helt ny meningsmåling fra Norstat, lavet for Altinget.

Det er en rød tilbagegang på to mandater siden april.

Men tilbagegangen skyldes ikke manglende opbakning til Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne, der fastholder den seneste tids pæne fremgang med en opbakning på 25,4 procent.

Derimod viser målingen, at det går ned ad bakke for de Radikale med Morten Østergaard i front.

Radikal nedtur

De får en opbakning på 4,9 procent, hvilket næsten er en halvering af den opbakning, de opnåede ved folketingsvalget i 2011, skriver Altinget.

I januar i år havde de Radikale en opbakning på 7,2 procent, men det tal er dalet drastisk siden.

Ifølge politisk kommentator Erik Holstein skyldes den radikale nedgang blandt andet Margrethe Vestagers afgang som formand for partiet samt et manglende fokus på værdipolik:

- De Radikale er blevet ekstremt fokuserede på barske økonomiske reformer, mens værdipolitikken er blevet tonet ned. Så sortimentet i den radikale butik virker mere begrænset, siger Erik Holstein til Altinget.

Alternativet er ikke i mål

Det nye parti Alternativet går frem fra 1, 0 til 1,7 procent den nye meningsmåling, hvilket ikke er nok til at komme over spærregrænsen på 2, 0 procent. Om Alternativet med Uffe Elbæk i front når over spærregrænsen til folketingsvalget, kan være afgørende for rød bloks vinderchancer.

- Alternativet er ikke helt uden chancer, men de får det svært i en valgkamp, hvor de både mangler en stærk organisation og økonomiske ressourcer, siger Erik Holstein til Altinget.

Ifølge målingen går Venstre frem til 21,9 procent fra 20,9 i april. De Konservative og Dansk Folkeparti er hverken gået frem eller tilbage siden april, men fastholder en opbakning på henholdsvis 4,2 og 21,1 procent.

via Listen To News