Supermarkedskæde politianmeldt: ”Vi er meget kede af det”
Lidl har godt 2.500 ansatte og 110 danske butikker. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lidl har gang på gang fået indskærpet, at de danske regler for deklaration på madvarer skal overholdes.

Discountkæden Lidl er blevet anmeldt til politiet. Det er fødevaremyndighederne, som ikke længere vil se den tyske kæde se stort på de lovpligtige danske deklarationer.

Fødevarekontrollen har nemlig den ene gang efter den anden givet Lidl Danmark bøder for at sælge madvarer uden deklarationer, som kan have betydning for for eksempel allergikere.

- Vi har udstedt bøder og eskaleret vores sanktioner ved at forhøje bøderne. Uden at det har hjulpet. Nu går vi så til politiet, fordi vi ikke har lovhjemmel til at blive ved med at forhøje bøder, fortæller fødevarechef hos Fødevarestyrelsen Bente Holst til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Politianmeldelsen sker i endnu et forsøg på at motivere Lidl til at rette ind. Det danske retssystem fungerer sådan, at domstolene kan skærpe straffene for at få virksomheder til at overholde lovgivningen.

Ifølge Lidl er det en fejl, når de godt 2.500 ansatte sætter udeklarerede varer på hylderne i kædens 110 danske butikker.

I en mail til Ekstra Bladet skriver Lidl, at "vi er enormt kede af, at vi har haft varer i vores butikker uden dansk varedeklaration", men også at man har "indskærpet processen for indgangskontrol på vores lagre samt understreget over for vores leverandører, at alle produkter skal have dansk varedeklaration".

via Listen To News