Superligaen sørger med Norge
Fodbolddanmark vil markerer tragedien i Norge med stilhed før weekendens kampe. Foto: Colorbox
Kampene i denne runde af Superligaen indledes med et øjebliks stilhed i respekt for tragedien i Norge.

Kampene i denne weekends runde af Superligaen indledes med et øjebliks stilhed.

Det sker i respekt for den tragedie, der har udspillet sig i Norge, hvor dødstallet efter en tilsyneladende politisk relateret terroraktion har kostet ikke under 90 mennesker livet dels i Oslo centrum dels på øen Utøya udenfor Oslo.

Det oplyser DBU.

Beslutningen om at markere hændelsen ved kampene i Superligaen skyldes de historisk tætte relationer mellem dansk og norsk fodbold på alle niveauer.

"Der eksisterer et historisk tæt forhold mellem dansk og norsk fodbold. Vi har i DBU fremragende relationer til det norske fodboldforbund, NFF, Divisionsforeningen har et tæt parløb med deres kolleger i Norge, blandt
de danske og norske topklubber er der et tæt samarbejde, og der er en stor udveksling af spillere mellem danske og norske klubber," forklarer kommunikationschef Lars Berendt i en pressemeddelelse.

DBU har opbakning til denne markering fra Superligaklubber, som fodboldforbundet har været i kontakt med, og som har norske spillere i deres trupper. DBU har desuden formuleret en forklaring til tilskuerne på stadionerne, som stadionspeakerne vil læse op.

Det norske fodboldforbund har valgt at udsætte hele runden af kampe i Tippeligaen som følge af det, som landets statsminister har betegnet som en national tragedie.

Kilde: DBU