Super Mario klar med regering og ministerpost
68-årige Mario Monti er nu klar med sig selv i en central rolle som både regeringsleder og finansminister. Foto: Roberto Monaldo / POLFOTO
Italiens nye regeringsleder har nu offentliggjort sin nye regering og han udnævner overraskende sig selv som ny finansminister.

Efter flere dage med benhårde forhandlinger er økonomiprofessor Mario Monti nu klar med Italiens nye regering og en ekstra kasket til sig selv.

Den nye italienske regering introducerer flere erhvervsfolk som nye ministre.

Mario Monti, der har overtaget jobbet som premierminister fra Silvio Berlusconi, bliver ved siden af premierministerposten også finansminister.

Samtidig trækkes Corrado Passera, der er direktør for en af Italiens største banker, Intesa Sanpaolo, ind som ny industriminister.

"Det er en central post for at få vækst i Italien," siger Mario Monti om den nye industriminister, skriver The Wall Street Journal.

Flere af posterne vil blive bestredet af folk med baggrund i erhvervslivet og økonomien. Mario Monti modtager, ifølge Bloomberg, bred støtte til sin nye regering.

Italien slås med en gæld i nærheden af 67.500 milliarder kroner, og den nye regering skal sikre, at Italien siger ja til en ny krisepakke fra EU, der skal sikre landets hårdt plagede finanser.

I morgen tages Mario Monti officielt i ed som ny regeringsleder.