Super Bowl-vinder forlader New York Giants efter 12 år
New York Giants' Tom Coughlin træder tilbage efter 12 år som cheftræner. Foto: Kathy Willens/AP
Cheftræner Tom Coughlin træder tilbage hos New York Giants, efter at klubben igen gik glip af slutspillet.

Efter 12 år som cheftræner i New York Giants er det slut for Tom Coughlin.

Mandag meddelte den 69-årige cheftræner, at han træder tilbage, efter at det for fjerde sæson i træk ikke lykkedes for Giants at komme i slutspillet i den amerikanske fodboldliga, NFL.

Klubben sluttede sæsonen med seks sejre og ti nederlag, og det var ikke nok til at komme med i slutspillet.

- Det er i klubbens bedste interesse, at jeg træder tilbage som cheftræner.

- Jeg tror fuldt og fast på, at det er det rette tidspunkt for mig og min familie og for Giants-organisationen, siger Tom Coughlin ifølge nyhedsbureauet Reuters.

To gange, i 2008 og 2012, førte han New York Giants til sejr i Super Bowl. Begge gange skete det efter sene og spektakulære sejre over New England Patriots.

Tom Coughlin blev i 1988 tilknyttet New York Giants for første gang, og i 1991 var han som assistent for den daværende Giants-cheftræner, Bill Parcells, med til at sikre en sejr over Buffalo Bills i Super Bowl.

I 2004 blev Tom Coughlin ansat i Giants som cheftræner. Han var blandt andet med til at føre Eli Manning frem, så quarterbacken kom ud af sin berømte storebror, Peyton Mannings, skygge.

- Han (Coughlin, red.) har været en god træner at spille for, og jeg har lært så meget af ham fra en tidlig alder, da jeg kom her, siger Eli Manning.

Tom Coughlin træder tilbage med rank ryg trods de dårlige resultater i de seneste sæsoner.

- Det er ikke trist for mig. Jeg har tilbragt 15 år i denne organisation som assistent og cheftræner, og jeg var så heldig at være med til at vinde Super Bowl tre gange, siger han.

New York Giants har endnu ikke udpeget en afløser.

/ritzau/