Sundhedsdirektør i USA sigtet for manddrab i sag om giftigt vand
Vandværket i Flint, Michigan, hvor forurenet drikkevand kostede menneskeliv på grund af et udbrud af legionærsyge i 2014-2015. Foto: Rebecca Cook/Reuters
I alt seks embedsmænd er nu anklaget for uagtsomt manddrab i en sag om forurenet drikkevand i Flint, Michigan.

Seks højtstående embedsmænd i den amerikanske delstat Michigan er sigtet for uagtsomt manddrab, efter et dusin indbyggere i byen Flint sidste år døde af blyforurenet drikkevand.

Mandag meddelte en anklager i Michigan, at delstatens sundhedsdirektør, Eden Wells, nu bliver den sjette, der sigtes for uagtsomt manddrab.

Anklageren, Todd Flood, siger, at der er kommet nye beviser frem i en høring mod en af de andre embedsmænd som gør, at sigtelsen om manddrab nu også rejses mod sundhedsdirektøren.

Byen Flint og dens omkring 100.000 indbyggere blev ramt af en alvorlig vandkrise, som bestod i, at drikkevandet var stærkt forurenet af bly og bakterier.

Forureningen udløste et omfattende udbrud af legionærsyge, der er en alvorlig form for lungebetændelse. Udbruddet kostede 12 mennesker livet.

Flint blev ramt af sygdomsudbruddet i 2014-2015.

Ifølge anklagemyndigheden kendte nogle af delstatens øverste embedsmænd til udbruddet allerede på det tidspunkt, men undlod at informere offentligheden og advare indbyggerne før i januar 2016.

Der blev registreret næsten 100 tilfælde af smitte, hvoraf 12 mennesker døde af sygdommen.

Vandkrisen i Flint fik den daværende præsident, Barack Obama, til at erklære undtagelsestilstand i Michigan.

Krisen bragte mange amerikaneres sind i kog, blandt andet filminstruktøren Michael Moore, der selv er født i Flint. Han gik så vidt, at han anklagede statens republikanske guvernør for at forgifte byens indbyggere.

Efterforskningen af udbruddet af legionærsyge er en del af en omfattende undersøgelse af, hvordan Flints vandsystem blev forurenet af beskidt vand fra floden Flint.

/ritzau/AP