Sultestrejker over korsfæstet frø
Blasfemi eller kunst? Vatikanet er ikke tvivl og kræver denne korsfæstede frø pillet ned. Museion Museum
En italiensk politiker har sultestrejket hen over sommeren, fordi et museum har udstillet en korsfæstet, grøn frø. Nu kalder paven frøen for 'blasfemi'.

En frø korsfæstet som Jesus kan næppe vække de døde. Men den kan til gengæld vække vrede.

Den grønne, korsfæstede frø er hen over sommeren blevet udstillet på Museion Museum i byen Bolzano i det nordlige Italien. Og den har provokeret katolikker i regionen så meget, at formanden for regionalregeringen har sultestrejket hen over sommeren.

- Dette er ikke et kunstværk, men et blasfemisk og ulækkert stykke skrald, som gør mange mennesker vrede, siger regionsformand Franz Pahl til Reuters.

Kunstværket er lavet af den afdøde tyske kunstner Martin Kippenberger og viser den grønne frø med et ølglas i den ene hånd og et æg i den anden. Kunstneren har selv udtalt, at værket er et selvportræt, der skal vise angsten ved at være menneske.

Vatikanet: Frøen sårer religiøse følelser

Dan katolske kirke kan dog ikke se kunsten i den grønne version af Jesus. Og i stedet for at vende den anden kind til, har Vatikanet nu sendt et brev, som støtter modstanden mod den uhellige frø.

- (Den) sårer de religiøse følelser hos så mange mennesker, som ser korset som et symbol på Guds kærlighed, skriver Pavens folk i brevet.

Politikeren Franz Pahl har nu afsluttet sin sultestrejke efter et hospitalsophold.Til gengæld har han indkaldt til regionsrådsmøde i dag, hvor politikerne skal tage stilling til, om frøen skal fjernes.

Den korsfæstede frø har i forvejen været udstillet på berømte museer verden over. Så selvom den ikke skulle overleve i Italien, genopstår den sandsynligvis på et nyt museum et andet sted.

faktaboks
via Listen To News