Sultestrejkende serber skal tvangsfodres
FN?s krigsforbryderdomstol har bedt de hollandske myndigheder om at holde liv i den sultestrejkende nationalist Vojislav Seselj.

Den serbiske nationalist Vojislav Seselj skal holdes i live, indtil han kan blive stillet for en domstol. Det sagde FN?s krigsforbryderdomstol onsdag til de hollandske myndigheder, der har indlagt Seselj på et fængselshospital.

Seselj er mistænkt for krigsforbrydelser mod ikke serbere under krigen i det tidligere Jugoslavien. Han gik i sultestrejke for 26 dage siden i protest mod, at han fik tildelt en forsvarer, som han ikke ønskede. Siden har han angiveligt tabt 25 kilo og kan ikke længere sidde oprejst.

FN?s krigsforbryderdomstol har beordret de hollandske myndigheder til at benytte enhver mulighed inden for lovens grænser for at forhindre, at Seselj dør ? inklusive eventuelt at tvangsfodre ham, Det skriver BBC.

»Retssagen, der er udsæt på ubestemt tid, skal ikke undermineres af den anklagedes manipulerende opførsel,« siger krigsforbryderdomstolen i en udtalelse.