Sudan vil have FN-tropper ud

Der er langt fra varig fred i Sudans Darfur-region. Alligevel vil den sudanesiske regering nu have de fredsbevarende FN-tropper ud.

FN’s fredsbevarende tropper er ikke længere velkomne i Sudan. Den sudanesiske præsiden Omar al-Bashir sagde onsdag, at fredsbevarende tropper fra Den Afrikanske Union sagten kan opretholde roen i den uroplagede Darfur-provins alene.

»Vores oplevelse af den måde, som FN har lavet operationer rundt om i verden er ikke opløftende. Der er rigeligt med tropper fra afrikanske lande i Sudan til at ro og orden kan opretholdes. Disse tropper har bare brug for økonomisk støtte,« sagde al-Bashir ifølge AP.

Tidligere har Sudan blandt andet beskrevet FN-tropperne som »kolonialister«, og landets regering her i det hele taget skullet presses meget af det internationale samfund, før blot få FN-tropper fik adgang til landet.

De overgreb på befolkningen i Darfur, som Sudans regering har accepteret og bidraget til, er af USA’s præsident George W. Bush blevet kaldt for et folkemord.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.