Sudan vil have FN-tropper ud
Der er langt fra varig fred i Sudans Darfur-region. Alligevel vil den sudanesiske regering nu have de fredsbevarende FN-tropper ud.

FN’s fredsbevarende tropper er ikke længere velkomne i Sudan. Den sudanesiske præsiden Omar al-Bashir sagde onsdag, at fredsbevarende tropper fra Den Afrikanske Union sagten kan opretholde roen i den uroplagede Darfur-provins alene.

»Vores oplevelse af den måde, som FN har lavet operationer rundt om i verden er ikke opløftende. Der er rigeligt med tropper fra afrikanske lande i Sudan til at ro og orden kan opretholdes. Disse tropper har bare brug for økonomisk støtte,« sagde al-Bashir ifølge AP.

Tidligere har Sudan blandt andet beskrevet FN-tropperne som »kolonialister«, og landets regering her i det hele taget skullet presses meget af det internationale samfund, før blot få FN-tropper fik adgang til landet.

De overgreb på befolkningen i Darfur, som Sudans regering har accepteret og bidraget til, er af USA’s præsident George W. Bush blevet kaldt for et folkemord.