Sudan raser over FN-folks voldtægter
Den sudanesiske regering betegner det som skandaløst, at fredsbevarende FN-soldater ifølge en britisk avis systematisk har voldtaget nødlidende børn i Sydsudan.

Sudans regering er vant til af den vestlige verden at blive anklaget for at opfordre sine soldater til både at voldtage og slå civile ihjel.

Torsdag var det dog regeringen i Khartoums tur til at vende anklagerne tilbage mod de velmenende vestlige magter. Årsagen er en historie i den britiske avis Daily Telegraph om 20 unge piger fra den sydlige del af Sudan, der er blevet systematisk voldtaget af fredsbevarende FN-styrker.

»Vi er meget bekymrede. Dette er uhyrligt. Hvis nogen har lavet disse kriminelle handlinger, skal de straffes efter lovens strengeste paragraffer,« sagde det sudanesiske udenrigsministeriums talsmand, Ali al-Sadig, til Reuters.

Over 11.000 FN-tropper er på fredsbevarende mission i Sudan for tiden. Den sudanesiske regering har modsat sig, at dette tal skal fordobles, for at volden i Darfur-regionen kan stoppes. Indtil videre anslås det, at over 200.000 civile er blevet dræbt med regeringen i Khartoums velsignelse, mens 2,5 millioner mennesker er sendt på flugt.