Sudan raser over FN-folks voldtægter

Den sudanesiske regering betegner det som skandaløst, at fredsbevarende FN-soldater ifølge en britisk avis systematisk har voldtaget nødlidende børn i Sydsudan.

Sudans regering er vant til af den vestlige verden at blive anklaget for at opfordre sine soldater til både at voldtage og slå civile ihjel.

Torsdag var det dog regeringen i Khartoums tur til at vende anklagerne tilbage mod de velmenende vestlige magter. Årsagen er en historie i den britiske avis Daily Telegraph om 20 unge piger fra den sydlige del af Sudan, der er blevet systematisk voldtaget af fredsbevarende FN-styrker.

»Vi er meget bekymrede. Dette er uhyrligt. Hvis nogen har lavet disse kriminelle handlinger, skal de straffes efter lovens strengeste paragraffer,« sagde det sudanesiske udenrigsministeriums talsmand, Ali al-Sadig, til Reuters.

Over 11.000 FN-tropper er på fredsbevarende mission i Sudan for tiden. Den sudanesiske regering har modsat sig, at dette tal skal fordobles, for at volden i Darfur-regionen kan stoppes. Indtil videre anslås det, at over 200.000 civile er blevet dræbt med regeringen i Khartoums velsignelse, mens 2,5 millioner mennesker er sendt på flugt.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.