Succesfulde Saveus: Dette nummer betyder meget for mig
Martin Hedegard står bag soloprojektet Saveus. Fredag aften optrådte han på Northside i Aarhus. Foto: Torben Christensen/Scanpix
Han har taget springet væk fra X Factor-stemplet og håber på succes i udlandet.

De fleste husker ham fra underholdningsprogrammet "X Factor", men meget er sket, siden Martin Hedegaard i 2008 vandt den første udgave af programmet.

Han er nu aktuel med soloprojektet Saveus, og det går godt for den unge musiker, der også håber på, at han på et tidspunkt slår igennem i udlandet.

Han har allerede taget et godt skridt på vejen, efter at han for nylig har underskrevet en kontrakt med det amerikanske pladeselskab Island Records, og håbet er, at han får lov til for alvor at teste sit talent af i USA.

- Det er en kæmpe drøm for mig. Jeg synes virkelig, det er stort. Jeg følte mig godt tilpas i det her pladeselskab og kunne rigtig godt lide folk, så vi signede med dem. Det er meget nyt, så vi satser på, at vi skal derover og spille i starten af næste år, siger han.

Selv peger han på, at nummeret "Levitate Me" har spillet en stor rolle for, at han er kommer hertil.

- Jeg vil sige, at "Levitate Me" betyder rigtig meget for mig, fordi det er den sang, der først fik tingene til at ske for mit projekt. Vi kom ud at spille og på festivaler. Det er helt klart den sang, der har fået os længst og som fik os signet i USA, forklarer Martin Hedegaard.

Sangen, der har over to millioner afspilninger på musiktjenesten Spotify, skrev han i 2013, men det var først to år senere, at han udgav nummeret.

- Det var der, flygtningekrisen for alvor begyndte, og der var mange ting, jeg var uforstående over for, siger Martin Hedegaard og uddyber:

- Det var lidt håbløst. Jeg besluttede hurtigt, at sangen skulle handle om at være uforstående over for de katastrofeting, der sker. Den stiller et spørgsmål, men siger samtidig, at man skal blive klogere på, hvorfor det er sådan her.

Samtidig var nummeret det første, han færdiggjorde på egen hånd, og det vækker også lidt stolthed, fortæller han.

Saveus optrådte fredag aften på den aarhusianske festival Northside.

/ritzau/FOKUS